MPEC Dębica

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Zasady ogólne

Udostępniając Państwu naszą stronę internetową, poniżej podajemy zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji uzyskiwanych za pośrednictwem naszej strony internetowej www.mpec-debica.pl. Przeglądając serwis internetowy MPEC Sp. z o.o. akceptują Państwo zasady zawarte w Polityce Prywatności znajdującej się na stronie. Aktualna Polityka Prywatności obowiązuje każdą osobę wykorzystującą w jakikolwiek sposób serwis MPEC Sp. z o.o. (lub jego część). Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Nie sprzedajemy i nie udostępniamy osobom trzecim danych personalnych i adresowych Użytkowników serwisu.

Dane osobowe

Wszystkie dane umieszczone w bazie MPEC Sp. z o.o. będą traktowane jako poufne i nie będą udostępniane innym podmiotom. Dane te będą przechowywane i odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione, zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2016 r. poz. 922).

Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Miejskie Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Rzecznej 1A, 39-200 Dębica, reprezentowane przez Prezesa Zarządu. Klient ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. MPEC Sp. z o.o. nie sprzedaje i nie przekazuje danych osobowych Klientów innym podmiotom, chyba że obowiązek udostępnienia danych wynika z przepisów prawa bądź jest to niezbędne dla dochodzenia roszczeń przez MPEC Sp. z o.o., w przypadku naruszenia jego praw lub dóbr przez Klienta.

Dane osobowe mogą być gromadzone przez MPEC Sp. z o.o. również, gdy jest to niezbędne dla realizacji innego, określonego celu, zgodnego z prawem (np. rozpatrywanie reklamacji, załatwianie kwestii spornych).

Prawa autorskie

Wszelkie treści oraz informacje zawarte na naszej stronie internetowej, w tym w szczególności znaki graficzne, dane, teksty, zdjęcia, grafiki, filmy lub inne materiały są własnością MPEC Sp. z o.o. i podlegają ochronie zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. 2017 poz. 880) w zakresie wykorzystania, wyświetlania, kopiowania, przekazywania, rozpowszechniania, zmiany lub usuwania. W związku z powyższym wszelkie działania we wskazanym zakresie, podjęte bez uprzedniej pisemnej zgody MPEC Sp. z o.o., są bezprawne i będą stanowiły naruszenie własności intelektualnej podmiotu - Miejskiego Przedsiębiorstwa Energetyki Cieplnej Sp. z o.o.

Linki do stron osób trzecich

Linki (przekierowania) do stron internetowych innych podmiotów, jeśli zostały zamieszczone w treści serwisu, to wyłącznie dla wygody jego Użytkowników. MPEC Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje podane przez właścicieli innych witryn, jak również za politykę ochrony prywatności innych podmiotów.

Strona internetowa i „Cookies” (Ciasteczka)

Niektóre obszary strony internetowej (serwisu) pod adresem www.mpec-debica.pl mogą wykorzystywać tzw. „cookies” w celu monitorowania aktywności odwiedzających naszą stronę internetową Klientów. Poprzez pliki „cookies” należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych Użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. „Cookies” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer - IP. „Cookies” zidentyfikuje Państwa, gdy odwiedzą Państwo naszą stronę ponownie.

Wyszukiwarki umożliwiają również Użytkownikom blokowanie „cookies” lub usuwanie ich zupełnie. Istnieje zatem możliwość odpowiedniej konfiguracji Państwa przeglądarki internetowej, tak aby nie zachowywała ona żadnych plików tego typu. Należy pamiętać jednak, że blokując „cookies” blokuje się również pewne funkcje wyszukiwarki, co może obniżyć jej funkcjonalność. Informujemy ponadto, że nie odpowiadamy za stosowanie „cookies” na innych stronach internetowych dostępnych dla Użytkowników dzięki linkom umieszczonym na naszej stronie.

Pliki „cookies” używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Dane osobowe gromadzone przy użyciu plików „cookies” mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji na rzecz Użytkownika.

Jeżeli nie wyrażają Państwo zgody na wykorzystywanie plików „cookies” w wyżej opisany sposób, prosimy o ich wyłączenie w ustawieniach przeglądarki internetowej lub nie korzystanie z serwisu internetowego www.mpec-debica.pl

© Miejskie Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej Sp. z o.o. w Dębicy